Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Derneğimizin Amacı Nedir?

Derneğimiz;

Yaraların önlenmesi, tedavileri ve dokuların onarımı konularında doğru uygulamaların yapılması için sağlık çalışanlarına ve halka  yönelik çalışmalar yapmayı,

Bu alanda ilgili kişiler arasında bilgi ve deneyim aktarımını sağlamak için kongre, kurs, sempozyum, seminer, panel gibi toplantılar düzenlemeyi,

Bu konularda yurt içinde ve uluslararası platformda ilgili dernek ve kuruluşlarla yardımlaşma ve ortak çalışmalar gerçekleştirmeyi, 

İmkanlar çerçevesinde, yara konusunda çalışan akademisyen ve sağlık çalışanlarını bilimsel olarak desteklemeyi amaçlamaktadır.

 

Derneğine kimler üye olabilir?

Yara bakımının multidisipliner bir uğraşı olması nedeniyle birçok uzmanlık alanını kapsamaktadır. Dolayısıyla konuda çalışan veya ilgi duyan;  Genel Cerrahi, Plastik Cerrahi, Ortopedi, Vasküler Cerrahi, Dermatoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Endokrinoloji,  Geriatri, Dahiliye, İnfeksiyon Hastalıkları, Nöroloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Radyoloji, Sualtı ve Hiperbarik Tıp, Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım, Jinekoloji, Pediatri, Çocuk Cerrahisi, Aile Hekimliği uzmanlık alanlarını içeren geniş bir yelpazeden hekim, hemşire, fizyoterapist ve diğer sağlık profesyonellerinden üye alınabilmektedir.

Derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve mevzuatın öngördüğü koşulları taşıyan fiili ehliyete sahip  sağlık profesyonelleri  bu derneğe üye olma hakkına sahiptir. Ancak, yabancı gerçek kişilerin üye olabilmesi için Türkiye’de yerleşme hakkına sahip olması da gerekir. 

Dernek Başkanlığına yazılı veya elektronik ortamdan yaptığı üyelik başvurusu, Dernek Yönetim Kurulu’nca üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlanır ve sonuç yazı ile veya elektronik ortam yoluyla başvuru sahibine bildirilir. 
Başvurusu kabul edilen üye, bu amaçla tutulacak deftere kaydedilir. Derneğin asıl üyeleri, derneğin kurucuları ile müracaatları üzerine yönetim kurulunca üyeliğe kabul edilen kişilerdir.

Üye olmak için hangi belgelere ihtiyaç var?

1. Referansların yazıldığı imzalı üyelik başvuru formu 
   (Dernek Sekreterliği’nden başvuru formu elektronik olarak  temin edilebilir.)

2. İşyerini ve görevini gösteren belge

3. Kimlik fotokopisi

4. Fotoğraf

** Bu belgeler hazırlanarak sekreterliğe posta veya elektronik posta ile gönderilebilir.