Derneğimizin tam adı :
YARA BAKIMI ve DOKU ONARIMI DERNEĞİ

Kuruluş tarihi 1996 olmakla birlikte 2004 yılı başından itibaren aktif olarak çalışmalarına başlamıştır.

İlk ulusal Yara Bakımı Kongresini Kasım 2006 da gerçekleştirmiştir.

Derneğimizin halen 781 üyesi vardır. Üye kayıtları sürmektedir. Derneğimize, yara bakımının multidisipliner yapısı nedeniyle, konuyla ilgili tüm hekim ve hemşireler üye olabilmektedir.

Derneğimizin amaçları ile paralel çalışmalar yapan uzmanlık dernekleri ya da hemşire örgütleri vardır. Ancak derneğimizin çalışma alanı spesifik olarak kronik yaralar, önlenmesi, tedavileri ve yeni teknolojilerin kullanımına yöneliktir.

Yara bakımının multidisipliner bir uğraşı olması nedeniyle birçok uzmanlık alanını kapsamaktadır. Dolayısıyla konuya ilgi duyan; Plastik Cerrahi, Genel Cerrahi, Ortopedi, Dermatoloji, Vasküler Cerrahi, Fizik Tedavi, İnfeksiyon hastalıkları, Endokrinoloji, Sualtı ve Hiperbarik Tıp vb. uzmanlık alanlarını içeren geniş bir yelpazeden hekim, hemşire, fizyoterapist ve diğer sağlık profesyonellerinden üye alabilmektedir.

Derneğimiz web sayfası: www.yarabakimidernegi.org.tr

Derneğimizin amaçları:

Derneğimizin amacı nedir ?

Derneğimizin amaçları "Dernek Tüzüğü" bölümünde açıklanmaktadır.

Dernek Adresimiz: Fidanlık Mahallesi, Tuna Caddesi, Mavi Tuna Apartmanı, 34 / 7, Çankaya / ANKARA

Derneğimiz EWMA (European Wound Management Association) üyesidir.