Derneğimiz 23-25 Aralık 2020 tarihleri arasında Online olarak Ulusal Yara Sempozyumunu gerçekleştirmiştir.

HABER TARİHİ: 07 Ocak 2021
381 Kişi okudu

Derneğimiz 23-25 Aralık 2020 tarihleri arasında Online olarak Ulusal Yara Sempozyumunu gerçekleştirmiştir.

Sempozyumda 12 konuşmacı, 4.442 katılımcı ve  17 sponsor firma yer almıştır.

Sempozyum Başkanının mesajı aşağıdadır:

Kronik Yara Ailesinin Değerli Üyeleri,

Yara Bakım ve Doku Onarımı Derneği tarafından düzenlenen Ulusal Yara Sempozyumu sizlerin katılımı, endüstrinin katkıları ve Valör Kongre Organizasyonları’nın başarılı çalışması ile 23-25 Aralık 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilmiştir. Üç gün süren programımızda 12 konuşmacımızla kronik yara tedavisinde güncel ve ilgi çeken konuları ele aldık, zaman zaman pandemi ile yaranın ilişkisini de tartıştık. Tüm konuşmacılarımıza katkıları için teşekkür ederiz. Konuşmalardan sonra zaman ayırdığımız tartışma bölümlerinde sizlerden gelen çok sayıda soruyu yanıtlamaya çalıştık. Üç gün süresince ilgi ve katkılarınız sempozyuma  değer kattı.

Sempozyumumuzda stand alanlarında temsilcileri ile direkt görüşme yapılabilen 17 firma yer almıştır. İçinde bulunduğumuz zor şartlara rağmen bu sempozyumda hiçbir karşılık beklemeden yanımızda olan endüstrinin temsilcilerine sempozyum başkanı olarak teşekkürlerimi sunuyorum.

Ulusal Yara Sempozyumumuza kayıt olan katılımcı sayımız 4442’dir, bu yüksek katılımlı sempozyumun başkanı olmaktan ve  rekor bir sayıya ulaştığımızı belirtmekten mutluluk duyuyorum. Katılımcılarımız arasında genel cerrahi, plastik ve rekonstrüktif cerrahi, ortopedi ve travmatoloji, el cerrahisi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi, kadın hastalıkları ve doğum, kalp damar cerrahisi, anesteziyoloji ve reanimasyon, radyoloji, endokrinoloji, dermatoloji, iç hastalıkları, çocuk hastalıkları, klinik mikrobiyoloji, aile hekimliği, halk sağlığı, geriatri, acil tıp, fizik tedavi ve rehabilitasyon, nöroloji, sualtı ve hiperbarik tıp ve hava ve uzay hekimliği  olmak üzere pek çok farklı branştan hekimler, yara bakım ekibinin vazgeçilmez bir parçası olan hemşirelerimiz ve hemşirelik öğrencilerimiz, kronik yara hastalarının tedavisinde birlikte çalıştığımız, diyetisyen, fizyoterapist, podolog, palyatif bakım uzmanı ve paramedikler bulunmaktadır. Ayrıca, Almanya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs’dan katılımcılar yer almıştır. Sempozyumumuzun böyle yüksek sayıda ve zengin katılımcı profili tarafından yakından takip edilmesi bizleri çok mutlu etmiş ve aslında kronik yara ailesinin ne kadar geniş olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Derneğimizce Aralık 2021’de düzenlenmesi planlanan uluslararası katılımlı 15. Ulusal Yara Kongresi’nde sizlerle yine birlikte olmayı diliyoruz.

Saygılarımla.

Prof. Dr. İlknur Kepenekci Bayram